Kontorhoteller – Går trenden mod Kontorhoteller ?

23 02 2011

Når man skal starte en virksomhed, flytte eller udvide i et nyt marked, så har man behov for M2 til sin virksomhed.

Skal man vælge traditionelt kontor eller kontorhotel ?

Virksomhedslokaler.dk undersøgt, hvor hyppigt virksomheder i forskellige størrelser har søgt kontorhotel eller kontorfællesskab i årene fra 2008 til 2010:

– Konkret kan vi se, at i 2008 søgte 16 procent af de virksomheder, der søgte kontor, også kontorfællesskab eller kontorhotel. I 2009 var tallet steget til 26 procent og i 2010 var tallet steget til 41 procent. Der er altså tale om en drastisk stigning over 3 år i interessen for at bo på denne måde hos de danske virksomheder.

Stigningen har ifølge undersøgelsen været stor i alle segmenter.

– I 2008 søgte 24 procent af de virksomheder, der søgte kontor fra 0-200 kvadratmeter kontorhotel, mens tallet i 2010 var vokset til hele 58 procent.  Blandt de virksomheder der søgte kontor fra 200-400 kvadratmeter er tallet steget fra 11 procent i 2008 til 29 procent i 2010.

Lidt overraskende søger også større virksomheder nu fælles faciliteter.

– Blandt virksomhederne i det store segment, dvs. de virksomheder, der søger fra 400-1000 kvm. har stigningen været drastisk. I 2008 søgte kun to procent af disse virksomheder kontorhotel, mens tallet i 2010 var 19 procent. Det tyder på, at fordelene ved at bo i kontorhotel nu for alvor nu er kommet i fokus hos de store virksomheder, siger Thomas Barfod.

Fleksibiliteten er en del af årsagen til den øgede interesse.

– I et kontorhotel lejer man kun den plads, man har behov for og kan lettere downsize og upsize efter behov. Derudover kan man outsource en række administrative opgaver, herunder kantinedrift, reception og andre sekretæropgaver. Dermed kan man i højere grad fokusere på sin kerneforretning.

Blandt de etablerede udbydere på kontorhotelmarkedet i Danmark er Brink Offices.


Handlinger

Information

One response

23 02 2011
Tweets that mention Kontorhoteller – Går trenden mod Kontorhoteller ? « Kontorhotel – er det dyrt at bo i Kontorhotel ? -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by kontorhotel, kontorhotel. kontorhotel said: Kontorhoteller – Går trenden mod Kontorhoteller ? http://wp.me/p1mDL0-q […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: