Hvor varmt må der være i et serverrum? – Har du dit eget serverrum ?

14 03 2011

Hvor varmt må der være i serverrum ? og hvorfor er der nogen der har sit eget serverrum ?

I denne uge er der nok mange der tænker på om deres serverrum er der når de kommer tilbage til arbejdet, og om der evt er for varmt.

20-25 grader er normalen
Michael Frandsen holder sig normalt til, at den kolde nedkølingsluft, der trækkes ind i serveren, skal være mellem 20 og 25 grader Celcius målt ti centimeter fra serveren, for at temperaturen inde i serveren ikke bliver for høj.

»Vi havde en kunde for ikke så længe siden, hvor serverudstyret begyndte at opføre sig mærkeligt. En termografi-måling viste, at der var for lidt tryk på den kolde luft, der kommer op fra gulvet, som derfor ikke kunne trykke den varme luft fra rummet væk,« siger Michael Frandsen.

»Det gjorde, at der var 31 grader udenfor serveren, hvilket fik nogle ram-moduler til at brænde af,« siger konsulentchefen.

Ifølge Michael Frandsen begynder tingene at spidse til, når temperaturen i serverrummet overskrider 30 grader. Det er i den ende af temperaturskalaen, at der kan begynde at opstå skader på udstyret.

Skader viser sig først senere
Ifølge konsulentchefen viser eventuelle skader på serveren sig ikke nødvendigvis med det samme. Men varmen kan have ændret tolerancerne på de komponenter, for eksempel modstande, der sidder i serveren, og det kan vise sig gennem underlig adfærd på længere sigt.

»Det kan vise sige ved, at en server, der ellers har kørt stabilt, fryser eller uden grund begynder at lave spontane reboots,« siger Michael Frandsen.

Ifølge konsulentchefen er det umuligt lige nu at vurdere, om eksempelvis Allers’ servere har taget skade af varmen.

»Men jeg ville i hvert fald holde rigtig godt øje med for eksempel pakkefejl i netkort og paritetsfejl i ram-moduler ved at se på de hardwarelogfiler, som findes i de fleste servermodeller fra de store producenter. Det kan godt være, at der har været nogle hotspots i serverne, hvor der har været meget højere temperaturer,« siger Michael Frandsen.

Er moderne serverudstyr mere følsomt overfor høje temperaturer end tidligere? Læs mere om serverrum her


Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: