Forøg virksomhedens værdi ved at bo i kontorhotel !

21 03 2011

Forøg virksomhedens værdi ved at bo i kontorhotel – lyder det som en utænkelig tanke ?

Nej det er meget simpelt. Ved at bo i et regulært kontorlejemål, han man ofte minimu 6 mdrs depositum som er bundet i det nye lejemål, Man har ofte mindst 2-3 og op til 5-10 års kontraktlængde,

Når man skal sælge sin virksomhed eller værdisætte den, så dukker der jo en stor post op i regnskabet. Som går ud på den kontraktlige forpligtigelse man har bundet sig til. Den sum kan løbe op i flere millioner kroner afhængig f konktraktlængde.

Epn. har en artikel idag mht priserne der stiger på virksomheder. de kunne være endnu bedre hvis de fleste havde valgt en fleksibel løsning i et kontorhotel.

Efter længere tids stilstand på markedet for virksomhedshandler er der nu både flere købere og sælgere. Det har fået prisen på virksomheder til at stige igen.

De store fusions- og opkøbsafdelinger har efter en hæsblæsende højkonjunktur ikke haft meget at tage sig til de senere par år, men nu er der bevægelse i markedet, og prisen på virksomheder er stigende, ligesom køberne har sluppet den værste angst. Årsagerne er flere:

»Der er flere købere. Samtidig er der en buffer af ejerledere, som ikke har kunnet sælge i to år. Ydermere er der kommet fokus på kerneforretningen, hvilket betyder, at ikke-kerneaktiviteter bliver solgt fra igen. Det har man ikke kunnet gøre de seneste par år. Alt i alt har det lettet på låget efter den ophobning, vi har set,« siger Ole Hauskov, partner i Advizer, der rådgiver i forbindelse med køb og salg af virksomheder og er med i det internationale netværk IMAP.

Det er ikke kun Advizer og IMAP, der ser dette scenarie foran sig. Det gælder også resten af rådgivningsbranchen.

»Mange virksomheder har rettet deres økonomi op, og det gør, at priserne stiger igen,« forklarer Hans Henrik Pontoppidan, partner i revisionshuset Deloitte.

Læs mere om kontorhotel

 


Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: